چراغ ها برای رانندگان بسیار مهم هستند، به خصوص هنگام رانندگی در شب یا در هوای بد، مانند باران های سیل آسا. بنابراین، حفظ و نگهداری از چراغ های خودرو یک امر ضروری است تا بتوانید در هر زمان که نیاز دارید از آنها استفاده کنید.
به طور کلی هر خودرو به چندین نوع چراغ با عملکردهای متفاوت مجهز است.
انجیکو در این مقاله انواع و عملکرد چراغ های خودرو را به عنوان راهنما به اشتراک میگذارد.
چراغ های جلو
هر خودرو دارای دو نوع چراغ جلو است: نور بالا، نور پایین خروجی هر کدام از این دو مدل برای چراغ جلویی خودرو است.
هر دو چراغ جلو به شما این امکان را میدهند که شرایط جاده را به وضوح ببینید و سایر رانندگان را قادر میسازند تا متوجه وسیله نقلیه شما شوند.
شما باید بر اساس موقعیت و مکان خود از چراغ های جلو استفاده کنید:
- از چراغ های جلو با نور پایین، در هنگام رانندگی معمولی در شب استفاده می شود. چراغ های نور پایین سبب خیره شدن چشمان راننده ماشین روبرو نمیشود.
- چراغ های جلو با نور بالا، باید فقط زمانی استفاده شوند که هوا خیلی تاریک است و خودرویی از طرف دیگر نمی آید. روشن کردن چراغ های نوربالا در موقعیت های دیگر ممکن است باعث تابش خیره کننده شود و دید سایر رانندگان را تحت تاثیر قرار دهد.
چراغ های عقب
چراغ های عقب – به رنگ قرمز – با روشن شدن چراغ های جلو روشن می شوند. مانند چراغهای جلو، چراغهای عقب به افزایش دید خودروی شما نسبت به وسایل نقلیه از سمت دیگر در شب کمک میکنند.
علاوه بر این، چراغ های عقب به شما کمک می کنند خودرو پشتی به راحتی فاصله ایمن با شما را پیدا کند تا اینگونه از تصادف جلوگیری کنید.
چراغ های ترمز
برخلاف چراغهای عقب، چراغهای ترمز فقط زمانی روشن میشوند که بر روی پدال ترمز فشار وارد کرده باشید و معمولاً به رنگ قرمز هستند.
اطمینان حاصل کنید که چراغهای ترمز در وضعیت خوبی قرار دارند، زیرا این چراغها برای هشدار دادن به رانندگان پشت سر شما در مورد کاهش سرعت یا توقف خودروی خود، جزء مهمی هستند. بنابراین چراغ های ترمز به جلوگیری از هرگونه برخورد خودروهای دیگر از پشت کمک می کند.
چراغ های روشنایی روز
از چراغ های روشنایی در روز (day light) در طول روز استفاده می شود. آنها معمولاً به محض روشن کردن موتور اتومبیل به طور خودکار روشن می شوند.
با این حال، چراغ های روشنایی در روز جایگزین عملکرد چراغ های جلو نمی شوند، زیرا چراغ های عقب را نیز روشن نمی کنند.
چراغهای دی لایت به سایر رانندگان این امکان را میدهند که به راحتی متوجه حرکت خودروی شما شوند.
چراغ های راهنما
چراغهای راهنما برای رانندگان دیگر در مورد تغییر مسیر و شناسایی جهت گردش، حیاتی هستند. روشن نشدن چراغ راهنما برای سایر رانندگان مشکل ایجاد می کند و ممکن است منجر به تصادف شود. چراغ های راهنما معمولاً در نزدیکی چراغ های جلو و عقب قرار دارند.
چراغ مه شکن
چراغ های مه شکن در موقعیتی پایین تر از چراغ های جلو (معمولا بر روی سپر) نصب می شوند. این چراغ ها برای جلوگیری از انعکاس نور و تابش خیره کننده طراحی شده اند.
معمولاً چراغ های مه شکن در هوای مه آلود، باران شدید، مه، یا طوفان روشن می شوند تا دید شما را بهبود بخشند.
در همین حال، چراغ های مه شکن عقب به رانندگانی که پشت سر شما هستند کمک می کند خودروی شما را در هوای بد ببینند.
لطفاً از مه شکن ها استفاده کنید زیرا گفته می شود روشنایی 30 برابر روشن تر از چراغ های معمولی است.
چراغ دنده عقب
هنگام دنده عقب رفتن خودروی شما، چراغ های دنده عقب روشن می شود. چراغ ها به رانندگان دیگر هشدار می دهند که وسیله نقلیه شما در حال حرکت به عقب است و به آنها علامت می دهد که از ماشین شما فاصله بگیرند.
چراغ های خطر
چراغ های خطر در سمت چپ و راست خودرو به طور همزمان چشمک می زنند. چراغ ها به رانندگان دیگر هشدار می دهند که وسیله نقلیه شما مشکل دارد یا آسیب دیده است.
همچنین اگر چیزی خطرناک در مقابل خود پیدا کردید، می توانید چراغ های خطر را روشن کنید. چراغها به رانندگان دیگر نشان میدهند که سرعت شما کم میشود.
لطفاً به یاد داشته باشید در زمان بروز اتفاقات نا متعارف بلافاصله از چراغ های خطر (فلاشر) استفاده کنید!
چراغ های داخلی خودرو
همانطور که از نام آن پیداست، چراغ های داخلی خودرو در داخل اتاق قرار دارند. رانندگان یا مسافران معمولاً در مواقعی که نیاز به انجام دادن کاری یا پیدا کردن چیزی در خودرو دارند، چراغهای داخلی را روشن میکنند.
چراغ ها معمولا زرد کم رنگ هستند، بنابراین روشن شدن آن با دید خودروی عقب تداخلی ایجاد نمی کند.
دقت کنید زمانی که اتومبیل خاموش است حتما بلافاصله بعد از اتمام کار، چراغ داخلی را خاموش کنید تا باطری ماشین خالی نشود!
عملکرد هر نوع چراغ خودرو را بشناسید!
ممکن است تمامی افراد نسبت به انواع چراغ های خودرو و عملکرد آن، آشنایی نسبی یا حتی کاملی را داشته باشند، اما این نکته مهم است که شما باید نسبت به نیاز و موقعیت جاده، به نحو درست از چراغ های خودرو خود استفاده کنید. استفاده از نور های غیر استاندارد و خیره کننده چشم، به علت اینکه راننده مقابل نسبت به یافتن راه خود دچار گمراهی میشود، خطر تصادف را افزایش میدهد.
در صورتی که دارنده خودرو شخصی هستید، میتوانید از انواع چراغ های استاندارد و اسپرت در فروشگاه ما بازدید بفرمایید.
نورگستر بسحق برترین تولید کننده چراغ های فابریک و اسپرت خودرو در ایران است.
در شرایط آب و هوایی مختلف از کدام چراغ ها استفاده کنید؟
از کدام چراغ ها در مه استفاده کنید؟
رانندگی در مه ممکن است کمی به عادت کردن نیاز داشته باشد. برای افزایش دید و ایمنی بیشتر برای شما و مسافرانتان، مهم است که از چراغ های مه شکن خود استفاده کنید (برای جزئیات بیشتر به بالا مراجعه کنید). علاوه بر این، به یاد داشته باشید که فاصله بیشتری بین خود و سایر خودروها بگذارید و از لبه سمت راست جاده به عنوان راهنما (یا لبه سمت چپ در انگلستان) استفاده کنید تا تمایل طبیعی خود را برای رانش به وسط جاده دنبال نکنید. جاده زمانی که دید کاهش می یابد.
در باران از کدام چراغ ها استفاده کنیم؟
این به دید شما بستگی دارد: آیا می توانید بیش از 100 متر جلوتر از خود را از طریق باران ببینید؟ اگر چنین است، توصیه میشود چراغهای جلو را روشن بگذارید، اما اجباری نیست. اما، اگر نمی توانید بیش از 100 متر جلوتر از خود را ببینید، باید از چراغ های جلوی خود استفاده کنید تا سایر رانندگان بتوانند شما را به راحتی ببینند. اگر دید بسیار ضعیف است، می توانید از چراغ های مه شکن خود نیز استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که با بهبود دید، آنها را خاموش کنید.
Source: RAC – Car lights and headlights